Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Gadis Di Tepi HighWay "Karak"~

on Saturday, April 30, 2011

Perghhhh bunyi cam serang jer..padahal xde pape pun..saje gempakk skit title kali ni..ahakss…Thursday nite baru2 ni adalah bad day for me..bayangkanlah balik kampung naik bus ari khamis 11mlm sampai rumah ari jumaat 4ptg…perghhhh stresss..17 jam perjalanan…dah macam g Negara mana enth…

Al-kisahnya bermula..lepas tol KARAK…tempreture bus naik…so driver bus pun bhnti jap kat tpi highway…lepas tu jalan balik…sblm exit raub,kuala lipis...berasap bus tu…driver bus panggil mekanik dr KL dtg…lama jugak laa bertapak kat situ sementara nk tggu mekanik smpi & baiki…lemas duk dalam bus tanpa aircond duk lepak tepi highway…dr kul1.30am kot..smpi subuh alih2 tak settle2…yg hairannya awatlaaa dia xde hantar bus standby lain dtg amk kami…pasrah jer kami menunggu & bermalam tepi highway..ala2 berpiknik dah..kiri kanan hutan..nk mkn minum pun x dapettt..kesian kat 1famly ni…ada baby..baby dia meragam gak laa semalaman..mana taknya kita duk dalam bus pun sesak nafas xde udara..inikan pula baby tu…alih2 kakak tu call ayah dia dari kemaman datang pickup…jauh gak tu dr kemaman nk dtg amk kat situ…subuh tu dah ok skit gerak…x sampi 15 minit jalan berhenti balik..omjeyyy kuul brp kami nk sampai ni…pg2 ari duk laa lepak tepi highway lg..masing2 dah lapar dah…orang yg lalu lalang duk hon jer..cesss bukannya nk tumpangkan kami..huhuhuhu..ada satu abg lori tu lg best..dia hon lps tu dia tunjung tangan “BEST” ku pun automatic cakap…giler x best bro lepak sini..jom arr joint..hahaha kawan ku siap gelak lg..kawan dlm bus tu laa..hahaha..seharian dalam tu kami duk sembang2 borak2 satu sama lain leh jd geng lak…”Geng Bus Terkandas” hahaha….nasib baik laa semua sporting…best kottt…wlpun 10 jam kami melepak tepi highway tu…kesian kat 5 org gadis Filipina yg nk ke Pulau Redang pg tu…tergendala jap aktiviti dia…diorg berusaha gak nk tahan kete2 tpi highway..tp mana laa ada yg bhnti..semua laju2 kot…pg tu bru diaorg dpt tumpang bus ke kuantan…kesiann mesti bnyk aktiviti dh tergendala….kul11 pagi bru kami dapat bus..tu pun bus dari kuantan…syrkt bus yg sama laa ngan bus kami naik tu…haaa ada pulak bus…kn klu kul1.30am tu awal2 rosak infrm diaorg mesti dh dpt balik awal…stress kku dgn driver bus ni…siap lps ni..nantikn surattt cinta dr kami…see u at court..kihkihkih..

p/s : thanks teman2 yg menemani ku berbual kot HP...ber SMS sblm gerak balik kg..spnjng pjalanan..masa terkandas & pray for my journey..u are my lovely fren ever..

0 comments:

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks