Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Sweet October~

on Monday, October 10, 2011

Assalamualaikum...
Bermula laa episod si pencari kerja..hikhikhik...sampai opis ari isnin tu gigih hantar resume...ari khamisnya ada 2 interview...amik cuti..1st interview di Sri Hartamas..alhamdulillah semua berjalan lancar...ku tak meletakkan harapan yang terlalu tinggi untuk setiap interview..takut tak dapat nanti frust pulak..satu kerja nk pulihkan semangat balik..hehehe..after interview kat sri hartamas g lunch ngan My Fren kat OU...lepas tu boleh lak ajak dia round-round dalam OU tu..hahaha..nasib baik laa dia cakap x pe masuk lambat opis...ramai pulak bertembung ngan staff media prima yg di kenali..jumpa kak zura..perghh terperanjat tengok dia dah pregnant..alhamdulillah...lepas tu jumpa lak ngan BEN..dia siap tnya camne interview ku td...hee dia tau dari twitterku laa ni...lepas lunch & jalan antar my fren ke sri pentas..lepas tu ku terus ker lokasi ke2 interview..kota damansara..ni on spot punya interview..call jer terus g..hahaha...balik tu singgah rumah fifiey kat kota damansara..dia cakap dia masak...apa lagik..g makan laa..walaupun dah kenyang mkn tengahari td kat OU...pandai budak ni masak..sedap weh...klu tengah lapar dah bertambah dah tu :P

Ari jumaat g kerja cam biasa...dapat call tuk interview ngan kak erma fatima kat office dia ari sabtu..kecut perut jap..duk terbayang muka kak erma garang..tapi yang call tu cakap dia yang interview..so beranikan diri g interview..Sabtu petang terus ker wangsamaju Rumah Karya Citra, masuk-masuk dah ada sorang candidate...dia kata orang tu cakap tunggu Kak Erma..belum sampai lagi...Glurpppp tertelan air liur jap..adehh kak erma datang jugak..fuhhh cuakkk terus...tiba2 dengar orang bukak pintu & bagi salam..terus mengelabah tengok kak erma masuk..hikhikhik...tp bab kata org "don't judge a book by its cover"...masa masuk bilik kak erma duk sembang2 interview ok jer..best laa interview ngan kak erma ni..lain dari yang lain..hikhikhik..thanks tuk pengalaman berharga tu kak erma :)

After interview g wangsa walk..fuhh terapi paling bagus bagi orang yang tengah stress & sedih camku..bukan apa..pagi tu sebelum interview entah camne ku sensitive sangat...nangis jer memanjang..nasib baik laa g interview tu ada kekuatan setelah kawan ku bagi semangat...bagus dia ni...tp habis jugak laa duitku g shopping wangsawalk tu. terbeli satu handbag hikhikhik..ishh x leh g laa kalau tengah bersedih..bankrupsi jap lagi kalu camni selalu...tengah duk shopping tiba-tiba dapat sms..ada misi nk kena selesaikan...misi mencari d mana joe jambul..hikhikhik

Malam pulak kawan2 ajak g Kajang..makan satey....pebret den tu...sebenarnya dah kenyang giler makan nasi petang tu...tp g jugak laa sebab dah janji..lagipun me x pernah katakan TIDAK pada SATAY hahahaha..
Ya Allah... kau limpahkan rezeki mu seluas2nya kepadaku dengan penuh KEBERKATANMU, Ya Allah......jika rezekiku dilangit Kau turunkan, Ya Allah..... jika rezeki ku dibumi Kau keluarkanlah, Ya Allah..... jika rezeki ku jauh Kau dekatkanlah, Ya Allah.... jika rezeki ku sukar Kau permudahkanlah, Ya Allah......jika rezeki ku haram kau bersihkanlah, Ya Allah.... jika rezeki kecil kau besarkanlah

0 comments:

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks