Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Bad Time Stories~

on Thursday, October 6, 2011

Assalamualaikum semua...dah tertangguh pulak story bulan october ni..lambat lak update...permulaan oktober yang tak berapa nk sweet sangat laa..coz kini ku sedang mencari kerja baru..awal-awal bulan opis buat hal pulak..last minit nk transfer ker Cyberjaya..nk suh pindah dalam masa seminggu pulak tu..suka hati jer...so bertekad tak nak berpindah ker opis satu lagi..nak berhenti & cari kerja lain..lagipun dah lama plan nak cari kerja tempat lain...memandangkan kerja kat sini ku tak nampak mana hala tuju dia tuk masa akan datang..dari segi input & output..statik jer..kalu boleh ku nak laa kerja, setiap kali pulang ada input/ilmu yang kita dapat..kalau dr awal tahun hingga akhir tahun camtu jer buat pe kan..tak mencabar minda...

Seawalnya ku ralat jugak laa bila dapat email kena transfer location...dan stress gak laa memikirkan camne nak cari kerja baru dalam masa yang singkat ni..sedih sangat time tu..dah xtau nk cerita kat sape...duk ngadu kat my mom & my dad..siap nangis lagi..ok laa sekurangnya kurang skit kesedihan tu..tapi my dad memang dah lama suruh ku cari kerja laiin..ku jer yang terlalu SETIA..akhirnya ni laa jadinya...nasib baik laa ku ada sorang TEMAN ni yang setia memberi kata-kata semangat & sentiasa support ku..dia jugak laa tempat ku mengadu after my mom & my dad..thanks awak..u are da best fren i have..hilang kesedihan & stress ku borak ngan dia..dia jugak laa tak putus2 support tiap kali ku nak g interview...bab katanya "what fren for ryte??" betul kata dia...apa gunanya ada kawan kalu x bersama saat susahnya..bukan saat bahgia & berseronok jer kita cari kawan..time kawan perlukan semangat, bersedih dll yg seangkatan dgnnya semuanya hilang..sunyi tanpa kabar...tapi memang tak di nafikan ramai kawan yang camtu..susah tuk ku dapat kawan yang ada saat susah senang bersama...tapi ku bersyukur pada yang Esa kerana tak biarkan ku keseorangan saat ku buntu & perlukan seseorang..dia ada bersamaku..terima kasih teman...

0 comments:

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks