Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~1st Day Work at New Place~

on Saturday, November 26, 2011

Alhamdulillah rezeki tak putus…cepat dapat kerja…syukurr sangat…Hope kerja baru ni memberi IMPAK yang luar biasa dalam diriku…INSYAALLAH….
1st day kerja..sampai-sampai sessi brieffing bersama beberapa lagi staff baru oleh HR…besar gak office ni..jenuh duk kenalkan ngan semua department..bukan ku boleh ingat pun nama sorang2..hahahhaa..xpe slow2…

BTW untuk pengetahuan korang…company ni adalah 1st tempat yang saya g interview after dah hantar notice resign that day…After interview tu langkah jer kuar dari office terus terdetik dalam hati…”hmmm alangkah indah andai ku dapat kerja kat sini..environment dia best…hopefully..” someone know how I really need this job…ahaksss....after interview tu terus ku bgtau dia…dia cakap insyaallah klu dah rezeki awak kat sana..ada jalannyaaa..FINALLY…saya dapat kerja ni…After dapat jer offer ni terus bgtau dia..coz dia x putus2 bg sokongan sepanjang ku cari kerja…thanks very2 much my fren…heart you hihihihi..dia jugak banyak membantu ku buat pilihan yang terbaik nak pilih kerja mana satu..coz dalam masa yang sama ku terima 3 lagi offer dari company lain yg ku dah g interview…Hope keputusan yang ku ambil ni tepat…moga Tuhan permudahkan segalanya…amin…

2nd day kerja…dah terasa kebusyannyaaa..fuhhhlamakkk blh tahan mencabar minda & emosi laa kerja kat sini…but I’m loving it….kat sini ku lebih focus ngan kerjaku..takde masa nk pikir benda lain…masuk kul9 start kerja till balik..sometime SMS & Call pun x smpt nak tengok…after kerja baru laa terhegeh2 nk reply & call balik..sorry yaa teman2ku sekalian kalau dalam saya bkerja kat sini lambat respond call & SMS..tuntutan kerja membataskan segalanya..cewahhh…. After kerja g melawat my BFF matun kat rumah mak mertua dia kat Klang with Aliah & Laa…nasib baik sempat g jmp matun & anak2nya (Nisa’ & Amna) sebelum diaorang balik Penang esoknya..
3rd day kerja…as usual..busy ngan kerja..sampaikan dak notty & mama nya duk membebel call asyik x berjawab jer skrg..kalah dia..hahahaa…ampunnn kan patik..patik busy ngan tugasan harian..ahaksss..tp takpernah x call balik kn??hehehehe…after kerja sekali lagi..dinner with my BFF..Aliah & Laa…seronok lepak ngan diaorang ni..suka cerita zaman2 study dulu…

0 comments:

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks