Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Dairi Ramadan AidaArisya Part XI~

on Thursday, August 16, 2012

Pagi-pagi kat opis received SMS dari someone…ajak berbuka sekali & main masak-masak…kitew tahu dia mesti nak masak-masak..maklumlaa rumah sekarang tak boleh masak...hehehe...siap cakap “awak datang awal tau tolong kitew masak…”on the spot terus jawab..mestilah nak…nak jumpa orang baru balik umrah…hehehe rinduuu kat awak tauu!!!....tup tup petang dia call pulak…tak jadi nak masak-masak…dia punya penat belum hilang…so kami decide beli kat bazar & makan kat rumah dia….SO untuk PERTAMA kalinya dalam bulan puasa kali ini MENGJEJAK KAKI ke BAZAR RAMADAN…after kerja terus ker Bazar TTDI..meet Kak Yan kat bazar..membeli belah sekali…huhh orang tu awal-awal dah pesan jangan beli banyak..jangan membazir..hahhaha..After beli barang yang di kirim terus ker rumah dia..Kak Yan lambat skit sampai coz dia park jauh skit..kena u-turn…

Sampai-sampai alahaii kesian tengok muka orang tu..betul-betul penat ni…sakit badan & pening kepala katanya…dah dua ari berkurung dalam rumah...ciann kakak kitew tau….So ku kemas dulu apa yang patut..kesian kat dia..dah laa baru balik umrah…Kak Yan sampai kami hidangkn makanan…lepas tu layan KAU YANG TERINDAH sementara tunggu Azan Maghrib…After berbuka..solat maghrib & layan tv sambil borak-borak...pukul 9pm Kak Yan mintak diri nak balik….baru nak balik jugak..sekali kena tahan tak boleh balik lagik…hahahaha…Sebelum Kak Yan balik dia kasi kami ole-ole dari Mekkah…terima kasih awak..

Tak jadik balik..so teman laa dia layan TV n borak-borak…lepas tu teman dia unpack & packing…nak travel lagik…ishh ishh ishhh..penat baru balik belum hilang dah travel lagik….sambil-sambil dia pack tu sempat lagik bagi itu ini kat kitew..mak aiii lama-lama penuh jugak paper bag ni…alahaiii baik sangat laa dia ni..macam-macam dia bagi…terharu kitew…nanti kitew pakai semua tu ok….kitew paling suka kasut tu..chantekkk sangat…thanks awak….dah penat packing sambung makan..hahahha..siap buat air nescafee lagik…pukul12am jugak laa baru balik..ahakss…hmmmm lepas tu salam-salam raya..coz dah tak jumpa dah..after raya baru jumpa…sedih pulak ati kitew wak…dia siap pesan..sebelum balik kampong call dia dulu…haiii sweet laa awak ni….btw thanks again for everything….what I love about you….awak tak pernah berubah..dari pertama kali kita jumpa & berkawan dengan awak..awak tetap sama…terima kasih awak..jadi KAWAN TERBAIK kitew…



0 comments:

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks