Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Dairi Ramadan AidaArisya Part IV~

on Thursday, August 2, 2012

Sedar tak sedar dah 14 Ramadan…Alhamdulillah masih di panjangkan usia kite untuk menikmati indahnya kurniaan Allah & menggapai kemanisan Ramadan…Puasa tahun ni banyak berbuka kat luar sebab banyak invitation…terima kasih kepada yang sudi ajak berbuka..at least ada jugak teman..takde laa berbuka sorang-sorang kan..heee

 
Dah lama tak berjumpa my soul sister sorang ni..last jumpa masa kat Sunway Pyramid akhir bulan April yang lalu…phewwww sekarang dah awal bulan Ogos…lama giler kan???Nasib baik laa kami selalu berhubung melalui Whatssap..terubat jugak laa rindunyaa…lebih lebih lagi sejak tau dia dah berbadan dua..lagi laa excited nak jumpa..dari ari ke hari minggu ke minggu..now dah smpi tiga bulan tunggu waktunya..akhirnyaaa impian kite menjadi kenyataan nak tengok mummy to be ni…hahaha macam program SEJUTA IMPIAN lak..kikiki…
First of all..thanks sis for the invitation berbuka puasa at your house …thanks jugak Abe, Ami, Aunty & Liyana atas layanan yang diberikan… segan pulak kitew tiba-tiba ada famly u sekali..ahakss..teruss kaku tak terkata..sampai awal pulak tu…sampai-sampai bertembung ngan Abe & Liyana kat lift…so masuk sekali ngan diaorang…Ami & Mamanya pun dah sampai…Nice house…swimming pool dia cantik…yang bestnya dekat ngan rumah Alyah hahahahaha…nanti boleh ajak lepak sama-sama ngan Alyah ..dia pun kata nanti leh ajak Alyah makan-makan kat rumah dia..hahahah..bagus laa tu dua-dua rajin masak… Kitew tukang makan k…hehehe
Ok back to the topic…sesampainyaa rumah dia aunty cakap..lamanyaaa tak jumpa…hehehe..memang lama pun kan :) mula-mula segan gak..tapi nasib baik memang dah kenal ngan semua…so ada modal jugak laa nak borak-borak..walaupun banyak berdiam…sampaikan Abe dari awal hingga lepas berbuka soalan dia..”Aida, are u ok takk??” hahahaha sampai Hunny pun notice Abe duk tanya tu jer dari tadi..hahahha…Sementara berbuka posing dulu…as usual laa famly diaorang suka buat crazy face…hahahaha
Menu berbuka ari ni di sajikan oleh Fatty Crab..perghhh sedap giler menu yang terhidang..masing-masing dah tak sabar….
 Lepas azan maghrib berbuka ngan air & kurma…lepas tu kami solat maghrib dulu…baru laa start makan..baru boleh nak feel lama-lama mengerjakan ketam yang 1kati dibeli Abe…banyak giler..cam nak kenduri dah…yumyyyy sedap giler ketam tu….udang dia pun best…sampai menjilat jari….ada orang tu siap buat makan dengan roti pulak sos ketam yang pedas tu…hahhaha sabar je laaa…
Lepas berbuka sessi group photo..hahaha aunty memang suka bergambar….tunggu kemunculan gambar kat FB aunty…lepas tu duk sembang sembang..arround 10 jugak laa baru balik…mula-mula nak balik awal..tapi kena tahan..hahaha…aunty kata turun sekali je laa nanti…Lagipun kesian pulak tuan rumah…tak sempat nak borak lama-lama…kata lama tak jumpa kan..so duk bersembang laa sekejap ngan Hunnyku sambil minum the tarik & kuih raya..hahaha awal giler hiding kuih raya…Oh ya…mamanya invite ker wedding Abe di Kelantan nanti…Insyaallah andai ada kelapangan datang laa saya…lagi pun Terengganu & Kelantan tak jauh mana pun..heee
Terima kasih banyak-banyak tuan rumah atas layanan istimewa yang diberikan….sampai kitew nak tolong kat dapur pun dia tak kasi…ishh…kitew tak sampai hati tengok dia buat banyak kerja dalam keadaan camtu…Ibu mengandung kena banyak rest..tak boleh kerja berat….Insyaallah my soul sister akan bersalin dalam bulan December ni….I’m happy for her, after 3 years menanti..tak sabar nak jadi aunty untuk baby Hunny…Doakan yang terbaik tuk mereka okey….

0 comments:

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks