Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Cerita RayaKu Part 1~

on Sunday, September 19, 2010


Assalamualaikum...sekarang baru sempat nk story pasal raya...

My 1st Raya - cam biasa pagi2 lps mandi sunat ari raya g solat raya dgn adik..lps solat dah kebiasaan tiap2 tahun terus singgah rumah abah umie...coz rmh dia dpn surau jer..jmp dah umie, Kak Ta & Kak Dah kat surau..diorg cam biasa laa..terus ajak g rmmh..Kak Dah siap kasi kad kawin lg..hahaha..padahal kat rmh dah bnyk..abah dia dah kasi kat baba & abg..lps tu umie lak kasi mak ma...ni dia lak kasi kat me..hahaha...semua dapat..padahal majlis sama...dia ckp tu org diorg punya..haha..apa2 laa kakak...lps beraya rmh abah umie balik rumah..beraya & salam2 ngan famly...(sblm solat raya mmg x smpt nk beraya ngan famly biasanya...ada yg tgh mndi bru bangun..hahaha)lps solat raya baru kitaorg bersalam2an...lps tu cam biasa..ziarah pusara abg tercinta...pusara atuk,ayah cik mat & tok man...(alfatihah..moga kalian dirahmati & aman d sana)..lps tu kitaorg gerak ke rumah nenek...sebelah kubur jer pun...hikhikhik..rumahku ngan rumah nenek hanya dpisahkn pagar kubur jer...dulu cazen2 ku dtg cross kot pagar kubur tu jer dtg rmh...malas naik kete...smpi rumah nenek semua dah ada kat sana..pakcik2 & makcik2 & cazen2 ku...huhhh penuhhh rumah nenek...smpi abgku kata dah bertukar mana sepupu mana mak sedara..dah sama jer semuanya..hahaha..tp kat rmh nenek jg hangat bila famlyku sampai coz casenku dpt geng..geng bertongkat....hahaha cazenku Husna bertongkat 1 jer..dah ok skit kakinya..adikku bertongkat dua lg..masih x blh berpijak kaki yg patah tu...dan2 dua org tu kna amk gambo ngan tongkat masing2..hahaha..spesel skit kna duk atas kerusi cam org sanding...slps mkn2 rumah nenek masing amk turn lps ni ke rumah sapa..lps tu ke rmh saper..smpi la habis adk beradik my mom...dr pg hgga mlm complete beraya rmh adk beradik mak...dkt 10 buah rumah gak laa 1st rayer tu...huhh tiap2 tahun mmg camtu..asal laa x bahagi2 kn raya lain2...x leh nk mkn semua rumah..klu tiap2 rumah ku rasa menu diorg bertambah2 laa berat badan ku..fuhhh...tahun ni beraya best...setiap rumah yg ku pergi just share makan ngan adk bongsuku..kihkihih....dia yg amkkn..ku mkn skit..tu pun dh rasa penuh jer..rmh ni skit rmh tu skit..penuh jugak laa rasa...habis cerita raya pertamaku...




Next story coming soon...

0 comments:

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks