Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Rayerrr Lagiiii~

on Sunday, September 26, 2010

Hahaha mesti korang dah bosan kn..asyik posting pasal rayer jer..apa x habis raya lg kottt...relakss arr raya kn sebulan..lg x habis syawal & x habis jemputan lagi tu laa cerita raya x pernah habis...hahaha..i punya blogkn..suka hati i laa nk cerita apapun...kuikuikui...

Ok this week cam biasa laa..ari minggu jer mesti ada jemputan open house...minggu ni agak penuh laa jemputan...

Sabtu-disebabkn majlis mkn2 kat rumah ibu x jd..so ku x jd laa ke sana tuk tolong2 masak..coz last week ibu ckp klu ibu jd nk buat mkn2 nk mintak tlng ku bantu dia kat rmh...adk infrm x jd so leh proceed agenda lain...pg tu g ikea jap..x pg gak..tghri kot..hahaha..lps jln2 kat ikea g e-curve mkn ayam penyet..yummy...sedapp sgt..dah lama x makan...tq yg blanja mkn..ahakss..


Lepas tu g open house rmh kak wani lak..dr ptg hgga mlm lepak..asyk duk gelak ketawa jer dr ptg tu..ishhh...tak elok ketawa bnyk2..huhuhu...lps balik dr rmh kak wani ke klang antr kak huda..


Ahad-pg lepak kat rmh jer..lps zohor kuar g open house kat damansara...segan duk lama2 coz sorg2 jer g...hikhikhik..ramai tetamu...dah mkn2 & borak2 kjp...gerak ke rumah ke2..rumah kakak..dia x wat open house pun..saje dah alang2 kuar msg dia ckp nk g rumah..dah lama x jmp..alang2 beraya terus..ahakss...smpi2 cam biasa laa ku terkam baby dulu..hahaha..ada 3 org ank buah dia kat situ..sorg duk ralik menulis atas sofa..lps tu kakak pun cakap "adk,knl x sape tu???" ku ni dlm hati kata..uitss nape tiba2 tnyaku knl x budak ni..mesti laa dlm rmh tu ank buah dia...coz kak long dia ada situ..pelik pulak..ku pun intai laa budak yg duk menulis tu..x nmpk mana muka..coz dia tunduk...lps tu kakakku panggil..."mia"...terus dia palingkn muka...ku tgk dgn kehairanan..ku pun kata "a'aa laa kak..muka cam mia?" kakak ku bantai gelak..dia pun cakap betul laa mia tu..mia yg dlm TV tu..."dgn yakinnya ku kata "alaaa tipu laaa...mia besar skit..ni nape kecik jer tgk" habs mak dia,kakak, opah dia gelak jer tgk aku sungguh2 x percaya tu mia....2-3 kali ku ckp bukan mia...last2 mia yg duk sebelahku pun ckp "KENAPA!!!TAK PERCAYA KER NI MIA???" dgr suara dia terus ku cakap...."A'aaa laa dgr suara baru percaya mia"...hahaha hbs semua ketawa...adehh malu ku dgn mia...giler betul laa...kakak ku siap ckp kat Mia "aunty ni peminat mia tau.."hahaha...adehh mmg x blh lupa betul laa part x yakin tu mia..hahaha....mmg smpi bila2 akn ingt..nak2 klu g rmh dia..ishhh...mmg bnyk celoteh laa mia ni..ada jer benda yg dia nk ckp...ku duk melayan baby..dia pun g mandi..coz uncle fazreen(pelakon spaQ) nk dtg bawa dia jln2...lps mandi siap2 ku bergambar dulu ngan dia..tu pun nsb baik kakakku yg offer dia ckp x nk amk gambar ngan mia ker???..hahaha klu ku sorg2 camtu mmg malu pulak nk mintak bgmbr..nak2 dpn famly dia..hahaha..last2 ku kata mesti laa nk....kaku bjmp x hilng lg..ku tersengih jer tgk telatah dia...she's so cute..mmg giler comel...bila dah knl famly ni excted jmp tpksa d control..hahaha...dah laa mmg ku mmg tiap2 tahun ke sana...nak2 ku ada mjls..tp x pulak ku jmp mia sblm ni...siap ku ckp kat kakakku..nape x cakap mia pun ada...dia kata saje nk surprise...dah tau adk minat kat dia...hahaha...sabo jer laa...duk sembng ngan kakak alih2 ku pusing belakang tgk si mia ni dah tertdo atas sofa ngan cookies kat tgn..tggu fazreen punya pasal laa tu..opah dia kata mia dr siang x tdo..duk main jer..tu yg penat...abg ku turun & bngun dr tdo siap cakap "laa patut tiba2 senyap jer rumah..dah tdo mia ni"hahaha nmpk sgt klu dia ada riuh rendah rumah tu...ku x smpt tggu fazreen dtg...malas nk tgu lama2..segan duk rmh org lama2..sorg2 lak tu..kihkihkih..bkn rmh org lain gak padahal..rmh kakakku jugak...apa2 pun mmg ari x blh dilupakn laa ari ni...smpi balik ku tersengeh sorg2 teringt apa yg mia ckp...mmg mia cute gilerrr..comel..petah... n semuaa laa..




Aunty Love You Mia..yeayy lain kali leh jmp Mia lg...

4 comments:

pejal82 said...

laen kali kim salam kat dia...aduhh..tak pernah jumpe dia

Aida Arisya said...

lain kali...ahakss ku pun bru 1st time jmp mia...slama ni g saner x pnh lak nmpk batang hidung si comel ni...lps ni mesti ku rajin ker rmh kakakku..kihkihkih

Rita Razif said...

wahhh.. akhirnya k.eita dpt masuk blog aida! uhuks.. ok dh add link ;)

comeynya laa mia nie.. culik seminggu bleh x? ngeee

Aida Arisya said...

wahhh welcme tomy blog kak eita...dah lama dh bru dpt masuk ekk..hehehe

mmg comel mia ni..jgn kata 1mgu...aida nk culik 1haripun xdpt...tu pun kat rmh ipah dia mlm tu dah ada org sibuk culik dia nk ajak jln2...

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks