Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Cerita RayaKu Part 2~

on Monday, September 20, 2010

Tak habis lagi pasal rayer..ahakss..

Raya ke2 ku...asalnya nk g beraya ke Kuala Terengganu..sedara mara belah ayah...tp disebabkan ayah selsema n x nk pergi..petang dlm kul 2 lbh tu g beraya rumah YB dia buat open house..biasa raya pertama dia buat..kali ni raya ke2...pergi ngan abg ma & 2org adikku..yg lain x ikut...abgku baik ngan YB..bakal YB laa katakan..hahaha..ku baik ngan isteri YB...ahakss..smpi2 isteri YB(Kak Tie)tegurku..aikss biasa pg2 dah smpi..nape kali ni dah petang baru dtg..hikhikhik..kwn abgku yg ada tolong kat situ pun tegur.."mak aii org KL..makin kurus nmpk...hahaha"..lps mkn2 & sembang2 ngan kak tie(siap tapau tapai buat balik..hahaha..pebret ku) pergi rumah sepupu mak...tgk org sakit...2 buah rumah jer laa smpt g..coz masa kat rmh sepupu mak tu ayah call..org jauh dtg..so kna balik rmh..hikhikhik...balik rumah layan tetamu yg bertandang lak...

Raya ke3 - Dah xtau nk buat apa..cam biasa laa..duk rumah tunggu tetamu dtg..hahaha..adk ayahku..Ayah Ngah Mat & Famly dtg beraya dr k.trg kebetulan nk g knduri kawin singgh rumahku dulu..2pupu ku kawin...(ank sepupu ayah)antara famly terapatku jugak laa ni...coz ank dia yg kawin tahun lps sebayaku & kami berkawan rapat gak laa...terkejutnya tgk dia dah pregnt..tggu ari jer..congrat Mariah..huhh tgk dia pregnt teringin pulak nk ada ank jugak...hahaha..gilo laa aida ni...xtau lg gilaku tu smpi tahap dah carikn nama tuk anak...hahaha saico giler...ehh back to story td...yg kawin kali ni kakak dia..Mashitah...ku x brapa rapat ngan yg ni..ngan adk dia sorg lg ku rapat jugak..Mardhiah..Apa2pun tahniah Pakngah Razak..dah bertambah menantu...lepas g kenduri kawin tu balik rumah...lepak2 jap..lps tu ajak adikku yg bongsu g beraya..rumah jiran lamaku...wlpun dah pndah rumah jiran ni gak yg paling best..coz dr kecik smpi besar kitaorg membesar kat sana...biasa tiap2 tahun semua ikut g beraya sana..tp diorg semua tdo..ku & adk jer laa yg pi...Bak & Ma (panggilan ku pd ayah & mak diorg) cam biasa laa..klu smpi sana mesti ckp "laaa ingtkn dtg nk antr Kad.." hahaha..Bak laa ni..x hbs2 tnya soklan yg sama klu ku dtg..:P meriah rumah diorg..semua balik..cuma sdih lak kali ni x smpt beraya ngan kak mie..masa ku smpi ptg tu kak mie baru balik ke N9..beraya rmh mertua dia..huhuhu...cam biasa bila siang ku beraya rmh diorg..mlm tu jugak diorg lak serang rumahku...ngan bala tentera ank2 buahnya yg ramai tu..hahaha kecoh rumahku skjp..ye laa dah lama x kecoh ngan suara budak2..rmh ku semua dah besar2...



Raya Ke4-Beraya ke kuala terengganu..1 kete je(saya yg drive g & balik..fuhh)..coz x semua g..adkku yg acdnt tu raya pertama jer berjalan..lps tu duk rumah...g beraya rumah Ayah Ngah Mat...Adik ayahku..wlpun ayahku x dtg..x sihat lg katanya..nk singgah beraya rmh waris2 ayah kat trg x jd..coz ayahku x ikut skli...nanti diaorg bising tnya nape ayah xdtg...so beraya rmh waris2 belah mak jer kat k.trg tu..dr tok jembal ker manir ker teluk pasu & cam biasa laa tiap2 tahun g beraya rmh sepupu mak yg husband dia my lect rupanya..masa ku belajar dulu x pnh lak mak bawa g rmh dia..tu yg xtau..dah hbs belajr 2-3 tahun ni jugak laa baru ku tahu..hahaha...tahun lps siap my lect..en zul & famly ni dtg beraya rmh lg..hahaha...ari2 bertembung nk g kelas xtau laa yg en zul ngan bersedara jugak dgnku..huhuuhu..yg bestnya klu g beraya rmh dia selalu bercerita pasal kusza & lect2 kat sana..mengimbau kenangan...sempt gak beraya rumah tok cik...kecian tokcik..makin x sihat..terbaring jer..tahun lps dtg beraya pun camtu gak...alhamdulillah pnjng umur...cuma kali ni siap ada wayar kat hidung...kesian kn..moga tokcik cepat sihat...aminnn




0 comments:

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks