Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Kita Tak Sempurna Hakikatnya~

on Monday, January 24, 2011

Perjalanan hidup menemukan kita dgn pelbagai perkara mencabar yg terpaksa kita tempuh...Ada waktu cabaran menjadikan kita lemah dan ada waktu yg lainnya cabaran mematangkan kita tentang erti kehidupan..perancangan Allah lebih baik dari manusia.. sbb setiap ape yg jadi ade hikmahnya..You kene igt walaupun kadang2 kite mintak dkt Tuhan setangkai bunga segar dan cantik, ternyata Dia berikan kaktus yang berduri.Bila kite minta kupu-kupu, Dia berikan ulat bulu.You akan sedih dan kecewa tapi later on kaktus yang DIA bg 2 ... berbunga indah sekali dan ulat bulu 2 menjadi kupu-kupu yang sangat cantik.Itulah cara Allah..indah pada masanya.Dia tidak memberi apa yang kita harapkan, tapi Dia memberi apa yang kita perlukan.Kadang-kadang kita sedih, terluka dan kecewa.Tapi ingat, jauh di atas segalanya Dia sedang mengaturkan apa yang terbaik untuk hidup kita...Be a strong girl...

kadang-kadang kita tak sedar kelakuan kita buat org lain tak selesa dan kadang-kadang ada orang yang memang tak selesa untuk melihat kebahagiaan orang lain..manusia tak sempurna untuk puaskan hati semua orang dalam satu masa.. muhasabah diri tanpa perlu menuding jari atas kelemahan hdup org lain..kita tak sempurna hakikatnya..

kdg2 dlm idup ni kita xleh nk puaskn hati smua org. yg penting kita tau pe yg kita buat, should be enough la kn. cheer up k! jgn stress2 sbb mende2 remeh (^_^)

kita orang malaysia ni, ada budi bahasa kita.. kalau bertegur untuk tujuan yang baik, mesti ada berlapik sikit. kalau teguran yang baik, kita ubah. :)

YA. betul. kita tak dapat nak puaskan hati semua orang. memanglah. tapi bukan ke ada cara yang lebih bagus untuk menegur selain menghentam terang-terangan?.tak berhemah rasanya. ..kalau silap ke tegur la kat inbox ke kan..semua dalam dunia ni tak perfect. ada ke manusia yang terlalu sempurna?? kalau ada meh cer citer cer citer sikit. ahahaha.

i know u can go through all this things..you go girl...i alwys beside u...

2 comments:

Maria Elena (Zarul) said...

thank you aida!!! betul apa u cakap. sekarang maybe time utk melalui semua dugaan hidup. depan blakang, kiri kanan, tap kalau Allah bg kita this test, surely He has reasons.
thank you tau!!
i love u!!

your support really brightens up my day ='D

Aida Arisya said...

OMG..OMG..OMG darlinggg..cam mimpi petang ari (sambil tampar pipi kiri kanan) yeahh sah i x mimpi....this Maghia..alamakkk malu i..blogger famous amous ni cmnt i punya blogg...btw thanks coz singgah i punya blog yg cikai kangkung ni..hahaha

Alhamdulillah sekurang2nya apa yg i nk smpikn sampai kat u(sambil nyorok malu lg ni lol)betul tu dear..tuhan uji setiap hambanya sbb dia syngkn kita & dia tahu u kuat tuk menempuhnya dan dia nk u lebih kuat tuk tempuhi ujian yg mendatang..be strong babe..don't give up k...i alwys there 4 u...& i love u too...muahhhh

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks