Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Say Hello 2011~

on Saturday, January 1, 2011

hello 2011,

Assalamualaikum..tak jawab dosa..jawab sayang..hehehe
Happy New Year everyone. :)

2011, WELCOME! and I feel so sad when I should say GOOD BYE 2010, you know why?? 2010 give me a lot of memories..alhamdulillah..tahun lps adalah tahun yg mengembirakan bgku… semoga segala yg indah dalam 2010 mjadi kenangan yg bermakna dlm kehidupanku utk mgajarku erti kehidupan..tq for person always there for me for the past & this year..mengenali mu adalah anugerah yg terindah yg penah ku kecapi…wahaha

azam tahun baru? owhhhh, nooo! i better don't list down any new year's resolution. i pernah buat for past years and hehehe, tahun bila yg i pernah ikut da list pun i tak tau. i think NEVER! lol.;p yeah i'm useless. or people usually say 'all the less2'. weekkkk. i can't really depend on a list of resolution. and i tak pernah berubah. gzzz. i'll only change if i want to. wehooo. saya teruk? dun worry. as long as i tak kacau hidup u, i don't care i teruk ke tak. hahaha. *but i guess i'm not that terrible. erm??

but honestly, i need to change myself. since i'm turning 25, i'm not a kid anymore. and i guess i have to be more matured. errr? wth of being so matured? taknakkkk!!! okay, korg tarik nafas skrg. cuba fikir. takkan bila dah 25 ++ nanti korg nak main mcm bdk2 kann. at least kalau korg perngai like a 5 years old kid skrg pun org still boley terima. ermm? ahh, i'm just crapping! okay forget it. then what shud i change? weekkkk. nothing to change kott. hahaha. i have to concentrate more on my future perhaps. wooo. hard to do that i guess. am i too playful? ermm. ahhh, malas nak fikir. penat la fikir2 ni. haha.

okay. i know what i want now. "play hard, and working hard!". yeah that's what i want and need to do for this year…nk lebih serius dalam carier..hope this year dapat kerja yg lbh terjamin(smlm pun dah dapat kata2 nasihat & smgt dr someone about my kerjaya…tq my dear soul sister..for ur advise & caring)… i can't stop playing. noooo! don't ask me to do so. but u can always help me in reminding me to play and work hard. thank you. lol.;p but I think I want more focus about my kerjaya & future…can can or can cannot :) cannn laaa *i just need to balance it. bukan mengurangkan salah satu drpdnya..sbb tu ku suka kerja sambil main2..but at the end kerja siap & kita capai target kita dalam kerja..ya dak??. whee!

nak kurangkan pembaziran. owhhh plz, i've been working hard to achieve it but i failed to do so. *can someone help to control me plz? lol;p tahun ke tahun, benda ni akan jadi senarai pertama utk dilaksanakan tp when it comes to end of year, ni la yg paling tak tercapai. bila shopping, i tak pernah fikir benda lain selain beli dan beli. and at last, kadang2 tak guna pun apa yg beli. erghh. stooopid me. sooo stooopid. useless useless! nahhh. saya mmg tak blh diharap. =_= a’aaa smlm pun last on 2010 smpt jugak ku shopping..hbs 1 sg wang ku jelajah smpi sakit kaki2…akhirnya beg & baju dah dlm tangan…lol…mmg sah x berubah..stop it Aida…you should manage ur kewangan for kenduri esok2…nanti nk kawin xde laa kelam kelibut..hahaha…kita kna piker masa depan gak…ahakss..doakan yg terbaek k..

Kawin???hohoho yg ni mmg tak boleh nk lari…every year every month mesti ada jer yg tanya..ehh you bila lg nk kawin???nak2 klu balik kg..huhuhu rmainyaa yg bertnya...giler x nk kawin…mesti laa nk..Cuma jodoh belum sampai lg..ahakss(jawapan nk sedapkn hati ni..)smlm SOMEONE cakap kat me..it’s ok…you muda lg…dulu I target nk kawin when I 30..but jodoh I sampai awal..so I terima jer laa…alhamdulillah…you blh tumpukan pd carrier & famly u dulu…kukuhkn kewangan….insyaallah one day tiba2 muncul MR RIGHT & he say “Would you marry me??” hahaha ged’s :P..but satu jer yg ku pinta..ku ingin seseorang yg ikhlas menyayangi diriku & mencintai kekurangan ku..senang cite…terima diriku apa adanya…aminnn so now tahun ni misi tuk mencari MR RIGHT..hahaha..tahun dpn leh langsung….date dah pilih ni…wakakaka..GEDIKKKK sangat :P

I think this is da time tuk ku berubah…nk ada satu perubahan dalam diriku..nk jadi seorang yang baru..seorang yg kuat,matang,tabah,berdikari dan sbginya laa…but not totally change..i tetap cam aida yg korang kenali dulu..Cuma perubahan ni tuk ke arah yg lebih positive & lebih menjamin kebahgiaanku d dunia & akhirat..insyaallah…I start to look forward and choose what true the best for my future an I gain knowledge so much..I’ve learnt many new things from what happened to me before this…and the same time I judge which is bad or good..I’m very open but yet, I know where is the limit…fuhh mmg grown uplah…hahaha but theres a lot more things I need to discover…and this is so amazing..It’s time to start a new life..

ada lagi? erm, i can't think of anything for now. *kanak2 perlukan lebih rehat berbanding adult. nanti otak tak jalan. moshi moshi. ;pp

so, see ya in my next post. Happy New Year sayangku sekalian….I juz hoping that 2011 will give more miracle & happiness..May God bless us..Amin..Thanks to all people in my life that had be with me all of past & this year…

p/s : Semalam after shpng smpt celebrte New Year End d tepi tasik sambil menyaksikan air pancut & bunga api tanpa berasak2 dgn org ramai...sungguh damai sekali..sekali sekala x bersesak2 ngan org ramai yg mlayan konsert best jugak...cam release jer tension kn...big love to my honey bunny & abg hazri for the best port tuk lepak...sronok bercerita..dr about my carrier..my famly...smpi sebak ku menahan air mata story about arwah abang :('
tq for everything..love u more xoxo

2 comments:

CintaZulaikha said...

huhu..25++ saya da anak sorang...amacam...jadi lagi banyak azam nak dibuat..tapi sama la , tak mo buat list sb takot tak tertunai...

Aida Arisya said...

wahhh good..i nk kawin umur 25 x tercapai..so nk ada ank lmbt lg laa..hehehe

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks