Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Mari Kita BERSIHkan Minda Kita & Hati Kita~

on Saturday, July 9, 2011

Assalamualaikum semua...tanggal 9hb Julai 2011...semua sibuk bercerita pasal BERSIH d sana sini...dalam islam pun dituntut kita BERSIHkan diri kita..hati kita..minda kita..."matlamat tak menghalalkan cara" teringat kata2 ustaz dalam movie Nur Kasih The Movie...hee tiba2..tapi saya tabikkk spring pada yg berani..berani menyuarakan yang hak...saya memag paling kagum & hormat pd yg hebat berkata2...sbb dulu ku bercita2 nk jadi pemidato...hahaha

Tersadar,  betapa waktu itu sungguh sangat terlalu berharga untuk disia-siakan apalagi dibuang. Penyesalan pun hanya datang kemudian, sehingga kini untuk melakukan sesuatu harus diperhatikan dan dipikirkan baik-baik apakah ini baik atau buruk.

Dont you ever waste your time…!!! It wont come back to you…!!!

Kini saatnya bersihkan hati, bersihkan lisan dan bersihkan pikiran dari hal – hal yang tidak berguna, karena hidup ini hanya satu tujuannya yakni hanya Allah SWT. Setiap dari kata tindakan atau tingkahlaku kita...kita kaji dulu baik buruknya

"Ketahuilah bahwa di dalam tubuh ini terdapat segumpal darah. Apabila segumpal darah itu baik, maka baik pula seluruh anggota tubuhnya. Dan apabila segumpal darah itu buruk, maka buruk pula seluruh anggota tubuhnya. Segumpal darah yang aku maksudkan adalah hati." (Hadis Riwayat Al-Bukhari)
Mari berusaha membersihkan hati kita, semampu kita. Sedikit demi sedikit sejengkal demi sejengkal, sehasta demi sehasta, terus dan terus menjadikannya lebih baik tentu saja dengan pertolongan Allah SWT. Setelah ada tekad yang kuat dari diri kita insyaAllah,  Allah SWT pasti memberikan jalan...

Cewahhh berceramah lak di sini..takde laa just share sesuatu tuk membuka minda..sesuatu perkara tu tak kan jadi masalah besar jika ada yang menimbulkan masalah...ari ni tak sempat melayan apa yamg terjadi kat luar sana pasal #Bersih... dari pagi sampai petang busy membersihkan minda dgn majlis ilmu kat Kota Damansara..tapi tak bermakna saya tak ambil tahu apa yang berlaku d sekeliling...ada jugak berSMS bertanyakan rakan2 d luar sana apa yang berlaku..alhamdulillah sedikit sebanyak dapat info apa yang terjadi...

Selepas bersheronokkk sheronokkk dgn rakan2 kat Kota Damansara..serba sedikit dapat menambahkan ilmu pengetahuan..petang tu terus ke rumah Mia Sara..dah lama sangat tak jumpa Mia & Amani..Mia baru jer jumpa bbrp minggu lps kat preview "Sekali Lagi"...Amani yang dah lama tak jumpa..makin besar & debab si chomel ni..gerammm rasa nk gegetttt...Sampai2 mamanya dah kat luar...heee...Mia lak tengah bersiap nak ker Malam Gala Simply Siti..OMjeyyy cuteeenyaaa budak ni..tomeyy laa mia ni.....sronok melayan dia..petah berkata2...sepatah tanya sepuluh dia jawab...bijakkk bijakkk..dapat anak nanti nak anak yang petah & bijak cam Mia...hahahaha tiba2....abang dia pun boleh tahan laa ramahnya..rajin bercerita..seronok tau layan budak2 yang suka bercerita ni...Amani entah knp meragam lak ari ni..baru dukung kejap..main2..tiba2 merengekk...sekali dia lapar daaa..mamanya tak kasi makan lagi..ishh ishh ishhh..tak puas aunty main ngan Amani tau...insyaallah next time aunty ada masa aunty datang lagi main ngan korang k..hugssss muahh muahh..Aunty cayangg korang...

0 comments:

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks