Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

Beraya Di Jalan Raya

on Tuesday, September 6, 2011

RAYA KE-ENAM bangun pagi-pagi settlekn pakaian adik ke sekolah..lepas diaorang g sekolah baru ku bersiap nak balik KL...buat itu ini..dekat pukul 9am jugak laa baru gerak dari Dungun..lepas tu pickup member kat Kerteh..balik berempat...adik yang kat Penang tumpang ker KL..coz bus dr KL ker Penang dia kul 11.55mlm...kali ni balik bawa kereta abang...coz seminggu jer balik..nanti balik minggu ni baru amik keteku balik...adik boleh drive..tapi boleh pulak kul drive sorang-sorang tanpa henti sampai KL terus..dah laa x berhenti rest..hahaha...alang-alang x ngantuk..teruskn jer perjalanan..jem jugak d beberapa tempat..tapi x heavy jem macam tahun lepas..

First jem lepas Lebuhraya Pantai Timur...ni disebabkan kancil ni terbabas & berpusing...nasib baik kecederaan x serius kat penumpang dalam tu...so beringatlah..berhati-hati d jalan raya...
Second jem kat tol bentong sampai ker bukit tinggi..dah nak sampai genting sepah tu dah ok dah jalan...alhamdulillah..kami selamat sampai dalam kul 2pm lbh jugak laa..lebih kurang 5 jam perjalanan..ok laa tu...dr last year..8jam..phewww...sampai-sampai awal pulak..mula2 ingt nk g beraya...rumah kakak angt tu xde orang lak...so adik pun ajak g Mid Valley..shopping..hahaha..balik-balik rumah hantar barang lepas asar terus g Mid Valley...fuhh diaorang ni..baru habis raya terus nak shopping...Tiba2 duk pilih2 barang dapat sms dr SOMEONE alamakk dia tnya dah sampai blm..lupa nk infrm dia dah selamat smpai...hee ampun my sweet soul sisiter...kul 9mlm kuar dari Mid Valley terus antar adik kat ampang..lepas tu terus g pudu hantar adik yang nak ke penang bus kul 11.55pm...kul 12am jugak laa baru leh rest kat rumah..tu pun sampai2 bukan boleh tido...duk on9 sampai kul 2pg...sampaikan ada laa sorg tu cakap "mak aiii x penat ker kakak oii" hahahaha..akak mana kenal erti penat mel..hikhikhik
Ok finish cerita rayaku di kampung & perjalanan pulang ker KL..alhamdulillah dah selamat sampai...terima kasih buat teman yang sentiasa mendoakan perjalanan saya pergi & pulang dgn selamat..terima kasih atas sms & calling...u are the best & very caring....love YOU & YOU...

0 comments:

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks